0

Giới thiệu Nha Trang bằng tiếng Anh (2 Mẫu)

Share

Tiếng Anh

Nha Trang is a seaside town, the capital city of Khanh Hoa Province on the South Central Coast of Vietnam. Nha Trang is becoming increasingly popular for the last few years due to its pristine beach, best scuba diving center of Vietnam, as well as lots of interesting places and delicious food to enjoy.

Surrounded on all three sides by mountain ranges, Nha Trang also offers the picturesque view of primary forest, waterfall and high mountain peak floating in soft cloud. Located 60 km far from the city center, at the height of 7578m, Hon Ba Peak is regarded as “the second Da Lat of Vietnam”. People will need to drive about 25km of mountain pass and bendy slopes to reach this area. The fresh air and cool temperature here will definitely ease your feelings. Scientists declare that there are more than 40 rare floras and 60 endangered species living in Hon Ba Mountain. If you are fed up With beaches, Hon Ba may be a great place to visit.

Together With the heavenly beaches, the hot springs, diversified kinds of fish, and the colorful coral reef underwater has made Nha Trang become one of the best spots for scuba diving and snorkeling. Coming to Nha Trang in the period from January to August people Will have the chance to experience the most wonderful weather for swimming and sunbathing.

Coming to Nha Trang, tourists will be amazed at its delicacies, mostly from variety of seafood. Nha Trang is well-known for producing the highest quality of flavor fish sauce in Vietnam, thus, fish sauce plays an important role in the secret recipe of cooking Nha Trang’s specialties and making dipping sauce.

Among many dishes, grilled fermented pork roll, grilled beef, rice vermicelli with grilled fish and jellyfish, fresh seafood are most favorlte. In addition, the swallow’s nest soup with bird’s nests collected from the wild, is regarded as the best in Vietnam.

Regarded as Vietnam’s most famous seaside resort-town, Nha Trang attracts foreign tourists for not only its stunningly pristine beaches but the urban atmosphere of a young tourist city.

Tiếng Việt

Nha Trang là một thành phố biển, trung tâm của tỉnh Khánh Hòa trên vùng duyên hải Nam Trung Bộ Việt Nam. Nha Trang ngày càng trở nên nổi tiếng trong vài năm gần đây do có bãi biển đẹp, trung tâm lặn biển tốt nhất Việt Nam, cũng như rất nhiều địa điểm thú vị và đồ ăn ngon để thưởng thức.

Được bao bọc cả 3 mặt bởi các dãy núi, Nha Trang còn mang đến khung cảnh đẹp như tranh vẽ của rừng nguyên sinh, thác nước và đỉnh núi cao bồng bềnh trong làn mây mềm mại. Nằm cách trung tâm thành phố 60 km, trên độ cao 7578m, Đỉnh Hòn Bà được ví như “Đà Lạt thứ hai của Việt Nam”. Mọi người sẽ phải lái xe khoảng 25km đường đèo và những con dốc quanh co để đến được khu vực này. Không khí trong lành và nhiệt độ mát mẻ ở đây chắc chắn sẽ làm dịu đi cảm giác của bạn. Các nhà khoa học tuyên bố rằng có hơn 40 loài thực vật quý hiếm và 60 loài có nguy cơ tuyệt chủng sống ở núi Hòn Bà. Nếu bạn đã chán Với những bãi biển, Hòn Bà có thể là một nơi tuyệt vời để ghé thăm.

Cùng với những bãi biển đẹp như thiên đường, suối nước nóng, các loại cá đa dạng và những rặng san hô rực rỡ sắc màu dưới nước đã khiến Nha Trang trở thành một trong những địa điểm lý tưởng để lặn biển và lặn ngắm san hô. Đến Nha Trang vào khoảng thời gian từ tháng 1 đến tháng 8 mọi người sẽ có cơ hội trải nghiệm thời tiết tuyệt vời nhất để tắm biển và tắm nắng.

Đến với Nha Trang, du khách sẽ ngạc nhiên trước những món ngon của nó, hầu hết là các loại hải sản. Nha Trang được biết đến là nơi sản xuất ra loại nước mắm có chất lượng cao nhất Việt Nam, do đó, nước mắm đóng vai trò quan trọng trong bí quyết nấu các món đặc sản Nha Trang và làm nước chấm.

Trong số rất nhiều món ăn, nem chua nướng, bò nướng, bún chả cá và sứa, hải sản tươi sống được yêu thích hơn cả. Ngoài ra, nước yến sào với yến sào được thu hái từ tự nhiên, được đánh giá là tốt nhất Việt Nam.

Được coi là thị trấn nghỉ dưỡng ven biển nổi tiếng nhất Việt Nam, Nha Trang thu hút khách du lịch nước ngoài không chỉ bởi những bãi biển hoang sơ tuyệt đẹp mà còn là bầu không khí đô thị của một thành phố du lịch trẻ.

5/5 - (629 votes)